SALT & SPICES

IN CASE OF HERBS

Salt & Spices

Hoe gebruik je onze kruidenzouten…..

De kruiden zouten kan je op tafel te zetten naast een schaaltje goede olie & heerlijk vers brood om te dippen.
Ook kan je het kruidenzout toevoegen aan gerechten in plaats van “normaal” zout.

Labneh met granaatappel, The FoodCase zout, koriander & olijfolie
250 gram Turkse yoghurt 10% vet
1/2 granaatappel
1 tl The FoodCase zout
paar takje koriander fijn gesneden
flinke scheut goede olijfolie
Leg een schone theedoek in een vergiet of zeef. Doe hierin de yoghurt & laat minimaal 4 uur uithangen. Verdeel de yoghurt (labneh) over een schaal, bord of kom. Schenk er een flinke scheut olijfolie over, strooi het zout & de koriander erover en maak af met de granaatappel pitjes. Serveer met brood, crackers & rauwkost.

Rode Bieten hummus met sinaasappel & Rozen/tijm zout
1 blikje kikkererwten 265 gr
2 gekookte rode bieten
sap van 1 sinaasappel
1 tl komijn
1 el tahin
1 tl Rozen/tijm zout van The FoodCase (of meer naar smaak)
Doe alle ingredi├źnten, behalve het zout, in de keukenmachine. Maal alles tot een mooie hummus. Doe de hummus in een schaaltje en maak op smaak met de Rozen/tijm zout. Serveer met brood, crackers & rauwkost.

Hoe gebruik je onze rubs…..

De rubs zijn ontstaan als echte rubs om vlees & vis mee in te wrijven….tegenwoordig gebruiken wij deze kruidenmengsels bijvoorbeeld door de roerbak groentes, restjes gegaarde kip roerbakken met de Vadouvan rub en nog veel meer!

Langzaam gegaard buikspek uit de oven of Bastard
1 kilo biologisch buikspek (aan een stuk)
100 gram Vadouvan rub van The FoodCase
Snijd het vet van buikspek kruislings in. Wrijf het hele stuk in met de Vadouvan rub (gebruik handschoentjes!!) en pak dit goed in plastic folie. Laat 4 uur intrekken, maar liever een hele nacht!
Haal het vlees op tijd uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verwarm de oven of Bastard voor op 170 graden. Leg het mooie stuk buikspek op een rooster met afdruipbak eronder en plaats in het midden van de oven. Na 3 uur langzaam garen verhogen we temperatuur naar 220 graden & grillen we het buikspek nog 20 minuten voor een mooie donkere & knapperige korst.

Hoe gebruikt je onze pekels……..

Pekelen is een oude manier van conserveren. Tevens geeft het een smaak boost aan je product!

Gepekelde & gerookte eendenborst
4 eendenborsten (met vet!)
100 gram Tijm/sinaasappel pekel van The FoodCase
Wie rookt moet pekelen! Doe 1 liter water in een pan, voeg 100 gram Tijm/sinaasappel pekel toe & breng aan de kook. Zodra de pekel is opgelost nemen we de pan van het vuur. Laat het pekelvocht geheel afkoelen! Snijd het vet van de eendenborst kruislings in. Leg de eendenborsten in de afgekoelde pekel en laat minimaal 6 uur, maar liefst een nacht, pekelen. Neem de eendenborsten uit de pekel en laat ze in de lucht drogen of dep ze droog. Rook de eend 20 minuten in een rookoven of op de bastard.

Alle kruidenzouten, rubs & pekels van The FoodCase zijn te koop in onze FOOD SHOP!

Heeft u gerechten gemaakt met onze producten?! Plaats dan een foto van uw gerecht op onze Facebook pagina & maak kans op een goody bag!

In Case of spice……..The FoodCase Salt & Spices!